Καμπάλα - Εισαγωγή & Κατανόηση

Ο κόσμος της Καμπαλά είναι ένας άγνωστος για τους αρχάριους κόσμος, γεμάτος ορολογίες και νοήματα, σχήματα και γράμματα χωρίς κάποιο νόημα. Μέσα σε 6 μαθήματα με πολλές σημειώσεις, ο μαθητής έρχεται να αποκωδικοποιήσει και να μπορέσει να κατανοήσει τις βασικές αρχές του δαιδαλώδους παζλ που λέγεται Καμπαλα.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται online μέσω της πλατφόρμας μας στο Zoom και θα λάβεις σχετικό e-mail για την εγγραφή σου.

Το πρόγραμμα μαθημάτων:

  • Μάθημα 1ο  – Εισαγωγή στους Κόσμους της Καμπαλιστικής Θεώρησης
  • Μάθημα 2ο – Το Δέντρο της Ζωής
  • Μάθημα 3ο – Αντιστοιχίες των Σεφιρόθ / Ανάλυση των Μαλκούτ και Γεσόντ
  • Μάθημα 4ο – Ανάλυση των Χοντ & Νετζά(χ)
  • Μάθημα 5ο – Ανάλυση των Τιφαρέτ,Γκεμπουρά & Χέσεντ
  • Μάθημα 6ο – Ανάλυση των Μπινά,Τσόκμα & Κέτερ

Τα μαθήματα είναι προγραμματισμένα για Τρίτες ή Σάββατα και η ώρα διεξαγωγής είναι: 19:00-22:00. Στη πρώτη ώρα λύνονται απορίες από προηγούμενο μάθημα και γίνεται ένας μικρός διαλογισμός προετοιμασίας για τα μαθήματα (σχετικός με τη Καμπάλα) και εν συνεχεία οι επόμενες 2 ώρες αφιερώνονται στη παράδοση των ανωτέρω θεματικών.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ακολουθούν 2 ακόμα συναντήσεις στις για απορίες εφ’ όλης της ύλης και εξέταση συνολική.

Η εξέταση αφορά για τους συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σε τμήμα Πρακτικής Καμπάλα (μείνετε συντονισμένοι ή ρωτήστε μας εδώ).

Στο τέλος κάθε μαθήματος, λαμβάνεις το βιντεοσκοπημένο μάθημα καθώς επίσης και έγγραφο με την θεωρία του μαθήματος για εκτενέστερη μελέτη.

Προτεινόμενη Συμμετοχή ανά σεμινάριο: €50

Τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Φιλοσοφικού Πνεύματος του Όφιου Ερμή έχουν έκπτωση 20%

Τα τμήματα της Εαρινής Περιόδου ξεκινάνε την 2η βδομάδα του Μαρτίου ενώ αναλόγως της επιλογής τμήματος, μετά την αποστολή της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν αναλυτικά τις ημερομηνίες. Και επειδή τίποτα δεν είναι γραμμένο σε λίθους, οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει εφόσον συμφωνούν όλοι οι συμμετέχοντες για την καλύτερη διεξαγωγή και διευκόλυνση όλων.

Kabbalah