Φιλοσοφικές Συζητήσεις | Εξερευνώντας τα Αρχέτυπα

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον κόσμο των Αρχετύπων κάθε Πέμπτη από τις 9 Φεβρουαρίου έως και τις 9 Μαρτίου, για 5 Πέμπτες. 

Κάθε Πέμπτη στις 21.30 θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την οπτική μας για το κάθε Αρχέτυπο, αλλά και πως το βιώνουμε μέσα από την καθημερινότητα μας.

Εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε, αναγνωρίζουμε και ερχόμαστε σε επαφή με τα Αρχέτυπα. Μοιραζόμαστε προβληματισμούς και μέσα από την συζήτηση συνθέτουμε ένα παζλ μοναδικό για τον καθένα μας.

Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις την θεματική σε βάθος, αρκεί να έχεις περιέργεια και όρεξη να ανακαλύψεις κομμάτια δικά σου και πως αυτά καθρεπτίζονται στον κόσμο γύρω σου μέσω των Αρχετύπων. Μπορεί να έχεις ακούσει ή διαβάσει για κάποια αρχετυπική ανάλυση στην τέχνη, πχ. κινηματογράφος, μουσική, ζωγραφική ή στην ψυχολογία, μιας και ο όρος έγινε γνωστός από τον Ελβετό ιατρό και ψυχολόγο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ.

Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε κάθε βδομάδα να συζητάμε για ένα συγκεκριμένο Αρχέτυπο, αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του δημιουργώντας μια πιο σαφή εικόνα για την καλύτερη κατανόησή του.
Τα Αρχέτυπα με τα οποία θα ασχοληθούμε στον δεύτερο κύκλο συζητήσεων είναι: ο Βασιλιάς & ο Μάγος

Με αυτά ολοκληρώνουμε τα 7 βασικά Αρχέτυπα, Παρθένα, Μητέρα, Γραία, Εραστής, Πολεμιστής, Βασιλιάς και Μάγος.

Αφού λοιπόν ολοκληρώσουμε θα προσπαθήσουμε να δούμε τα Αρχέτυπα σε πιο πρακτικά και καθημερινά πλαίσια δίνοντάς μας έτσι την δυνατότητα να αναγνωρίσουμε ρόλους και μοτίβα στην ζωή μας και τι σημαίνουν αυτά πραγματικά για εμάς.

Έχεις αναρωτηθεί για παράδειγμα, ποια έκφανση του Αρχετύπου της Μητέρας σε χαρακτηρίζει, μπορείς να την αναγνωρίσεις; τι σημαίνει αυτό για σένα και για το προσωπικό σου ταξίδι;

Τα Αρχέτυπα αποτελούν ένα εργαλείο για την προσωπική μας εξέλιξη και αποτελούν πυξίδα για την Ατραπό μας, αρκεί να μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε και να δουλέψουμε μαζί τους.

Οι Φιλοσοφικές Συζητήσεις αποτελούν μια αφετηρία για να μας προβληματίσουν, αλλά και να θέσουμε ερωτήματα που ίσως να μην είχαμε καν σκεφτεί έως τώρα.

Αν θέλεις και εσύ να συμμετάσχεις στις Φιλοσοφικές Συζητήσεις, δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σου δηλώντας τις ημερομηνίες που επιθυμείς. Μπορείς να τις επιλέξεις όλες ή μια μόνο, δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σου σε όλες τις εκδηλώσεις, όμως σίγουρα θα σε βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της θεματικής μιας και όλα συνδέονται.

Οι Φιλοσοφικές Συζητήσεις διεξάγονται από τον Κύκλο του Απόλλωνα υπό την αιγίδα του Όφιου Ερμή.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και απευθύνεται σε όλους (Μέλη και μη του Συλλόγου του Όφιου Ερμή).

Οι συζητήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω zoom.