Σχετικά με...

Μια ερώτηση που μάς κάνουν είναι σχετικά με … το πως οι δράσεις μας ως Κύκλος του Απόλλωνα σχετίζεται με τον Απόλλωνα και γιατί είμαστε Κύκλος. Η απάντηση είναι απλή.

Είμαστε Κύκλος γιατί όλοι λειτουργούμε σε αρμονία χωρίς να προάγεται κάποια ηγεσία αλλά μια ενότητα προς τον κοινό σκοπό της Μαντείας και της εργασίας με το Φως και τις Τέχνες.

Ο Απόλλων ήταν ο Θεός της Μουσικής, των Τεχνών, του Ήλιου και πιο γνωστός, Θεός της Μαντείας με ιδιαίτερα μαντεία να τον τιμούν στην Αρχαία Ελληνική Παράδοση. Υπήρξε πρωταγωνιστής σε αρκετές Αρχετυπικές Ιστορίες και εμείς καλούμαστε μέσα από το πρίσμα της μελέτης να εμβαθύνουμε.

Στο σύμβολο μας, βλέπετε τον βωμό από το μαντείο των Δελφών. Τα ιερά βότανα καίγονται και οι αναθυμιάσεις δημιουργούν την σύνδεση με τον κόσμο του Αόρατου ή Πνεύματος και όλα αποκτούν μια άλλη σύνδεση. Τα φύλλα που περιβάλλουν το σύμβολο μπορούν να παραπέμψουν σε δάφνη αλλά δεν είναι απαραίτητο. Αντιπροσωπεύει όλα όσα μας βοηθούν να αντιληφθούμε τον κόσμο καλύτερα. 

Ο κύκλος του Απόλλωνα είναι ένα Τάγμα Εσωτερισμού και Μαντείας, αναγνωρισμένο από την Κορρελλιανή Παράδοση και υπό την αιγίδα του Όφιου Ερμή και λειτουργεί μέσω του Συλλόγου των Φίλων του Φιλοσοφικού Πνεύματος του Όφιου Ερμή. Σκοπός λειτουργείας του είναι να γνωρίσουν τα μέλη του τον εαυτό Τους μέσα από μελέτη των συμβόλων διάφορων συστημάτων και να εναρμονιστούν με το περιβάλλον τους δίνοντας προς τα έξω αυτό που υπάρχει μέσα Τους.